Herinnering: 7 januari – VAV-Werkcongres

Op zaterdag 7 januari 2017 organiseert de Vlaamse Auteursvereniging met de steun van SABAM, deAuteurs en het Vlaams Fonds voor de Letteren haar achtste Werkcongres.

Vanaf 10u15 heten we u welkom in de Singel in Antwerpen voor een razend interessante, maar ook gezellige dag met tal van panelgesprekken en discussiemomenten. En met opnieuw veel wandelgangen. Het Werkcongres is inmiddels uitgegroeid tot een van de drukst bijgewoonde evenementen van het jaar in het boekenvak.

Het programma vindt u hieronder;  voor een toelichting bij de sessies klikt u hier.

U zal vaststellen dat er een dikke rode draad is die erop gericht is het inzicht van auteurs in hun vak te verbeteren. Hiermee bouwen we voort op het nieuwe hoofdstuk van ons Groot Auteurshandboek, dat de hoeksteen is van dit congres en zonder meer kan gelden als ‘verplichte lectuur’: leden vinden het hoofdstuk hier. Niet-leden krijgen het bezorgd na betaling van hun bijdrage. 

 

De sprekerslijst is volledig! We kunnen ook dit jaar weer rekenen op de medewerking van tal van uitmuntende sprekers, elk met de nodige expertise om het meeste te halen uit de panelgesprekken. Neem zeker een kijkje in het programma!

 

Inschrijven

10u30 – ontvangst

11u00 – 12u30: States of the art – Jeroen Olyslaegers en Runa Svetlikova

12u30 – 13u45: broodjeslunch

13u45 – 15u45: Deel I

 

De fictie binnen non-fictie (Frank Westerman, Tom Naegels, Pascal Verbeken. Moderator: Leen Huet)

Gezocht: vertalers. Het vertaalbeleid in Nederland en Vlaanderen (Luk Van Haute, Rokus Hofstede, Maarten Van Steenbergen, Anne Folkertsma, Menno Hartman. Moderator: Patrick de Rynck)

Van schrijftafel tot boekenplank: het parcours van uw manuscript (Pieter Boschmans, Chris Boudewijns, Vé Bobelyn, Sarah Claeys, Aline Lapeire, Eric Willems. Moderator: Dirk Leyman)

Van jeugd naar volwassenen: opnieuw debuteren? (Hilde Vandermeeren, Joke van Leeuwen, Jef Aerts. Moderator: Paul Verrept)

• Scenarist in Beeld. Van kinderboek naar animatiereeks (Dirk Nielandt, Tom Van Gestel)

15u45 – 16u30: pauze

16u30 – 17u: Erik Vlaminck: 10 jaar VAV, 10 jaar auteursbelangen

17u – 19u: Deel II

Uitgeversdebat: uitgevers en hun schrijvers anno 2016 (Rudy Vanschoonbeek, Eric Willems, Johan Ghysels, Koen Van Gulik, Johan de Koning. Moderator: Marc Reynebeau)

SABAM: Masterclass theater: Van feiten naar fictie. De werkelijkheid op het toneel (Stijn Devillé)

deAuteurs ism Creatief Schrijven: Beslagen ten ijs. Het ABC van contracten en het traject ernaartoe (Ellen Van Pelt, An Leenders, Barbara Persyn)

De illustrator in de verf: best practices (Ina Hallemans en Chris Vosters)

• From Script to Screen. Van roman tot film en van blog tot tv-reeks (Bert Scholiers & Hilde Van Mieghem, Siska Leemans & Hilde Pallen)

19u – 21u: receptie en uitreiking van de Prijs voor het Meest Auteursvriendelijke Podium

 

Praktisch

Datum: zaterdag 7 januari 2017, deuren: 10u15

Plaats: deSingel, Desguinlei 25, Antwerpen

Prijs: VAV-leden vragen we een kleine bijdrage in de kosten van 15 euro. Auteurs die geen VAV-lid zijn en andere mensen uit het boekenvak betalen 30 euro (bij niet-leden die zich in 2017 aansluiten wordt 15 euro in mindering gebracht). Deze bedragen worden aan de kassa met 10 euro verhoogd.

De bijdrage kan gestort worden op rekeningnummer IBAN BE26 5230 8023 3829.

Let op: uw inschrijving is pas definitief wanneer we uw bijdrage ontvangen hebben. Niet-leden krijgen daarop het nieuwe hoofdstuk van het Groot Auteurshandboek gratis bezorgd. VAV raadt alle deelnemers aan dit hoofdstuk grondig door te nemen, als voorbereiding op het Werkcongres.

Inschrijven is verplicht en kan via deze link.

Voor meer informatie kunt u steeds terecht bij Natalie Ariën.

 

 

LOGO_ARTES_RVB