Oproep illustratoren: zomerVITRINEd’été

Internationaal literatuurhuis Passa Porta zoekt, samen met acht Brusselse gemeenten, ervaren illustratoren om een tekening op een raam, vitrine of glazen wand te tekenen in de hoofdstad.

Wat?

Samen met Brusselse gemeenten Anderlecht, Etterbeek, Ganshoren, Koekelberg, Schaarbeek, Sint-Jans-Molenbeek, Sint-Lambrechts-Woluwe en Oudergem, werkt Passa Porta aan zomerVITRINEd’été, een project dat voorbijgangers laat genieten van illustraties in allerlei formaten. Dankzij het gemeenschappelijke thema “Brussel op vakantie” kunnen mensen al wandelend door de stad een reis maken van raam tot raam, en telkens kennis maken met de wereld van een andere kunstenaar.

Hoe?

Deze zomer willen we dat iedereen extra kan genieten van de hoofdstad. Stel je kandidaat om een illustratie rond het thema “Brussel op vakantie” te maken. Verschillende formaten zijn mogelijk: raamschilderingen of -tekeningen op ramen van huizen, op winkelvitrines, of zelfs op glazen wanden, bv. van grote cultuurhuizen.

Je mag rekenen op een forfaitaire vergoeding van 250€ per raamtekening (+/- 1m²), 500€ per vitrinetekening (2-3 m²) en 1000€ voor een tekening op een glazen wand (> 4 m²). Je kan je kandidaat stellen voor verschillende formaten, ook collectieven kunnen zich kandidaat stellen.

We vragen om de raamtekening in de eerste helft van juli te realiseren, en ervoor te zorgen dat ze tot eind augustus op het raam kan blijven staan. Je gebruikt materialen die niet permanent zijn, maar wel gedurende de vooropgestelde periode standhouden. We vragen ook om jouw signatuur en #zomerVITRINEdété aan te brengen, en je werk en het project binnen je eigen netwerk te delen.

Wie?

Ben je een professionele illustrator? Dan kan je je kandidaat stellen via een korte voorstelling van jezelf met enkele voorbeelden uit je portfolio. Als je een voorkeur voor een bepaald formaat hebt, geef dat dan ook aan: tekening op een raam, tekening op een grote vitrine, of tekening op een glazen wand. Stuur je kandidatuur naar vitrine@passaporta.be voor 3 juli 2020.