Save the date – 6 maart: Staat van het Boek

Op maandag 6 maart 2023 organiseert het BoekenOverleg voor de achtste keer de Staat van het Boek. We nodigen je daarvoor van harte uit.

Het BoekenOverleg, een unieke samenwerking van spelers in het boeken- en letterenveld, plaatst belangrijke thema’s op de politieke agenda. Dat leidde in het verleden tot tastbare resultaten zoals een gereglementeerde boekenprijs, een charter voor inclusie in de letterensector en een onderzoek over auteursinkomsten (Ongelijk maar eerlijk).

De Staat van het Boek is een uitgelezen ontmoetingsmoment voor auteurs, illustratoren, vertalers, leesbevorderaars, uitgevers, boekverkopers, bibliothecarissen, opiniemakers, literaire organisatoren, politici, beleidsverantwoordelijken en lezers.

Het programma volgt nog, maar we kunnen wel al de keynote aankondigen. Die wordt gegeven door Geert Buelens, dichter, essayist, columnist en hoogleraar Moderne Nederlandse Letterkunde aan Universiteit Utrecht.

Eind december nam het BoekenOverleg afscheid van Jos Geysels als voorzitter. Willem Bongers-Dek zal hem opvolgen in 2023. We zorgen nog voor een gepast afscheid én welkom op de Staat van het Boek. Daar wil je toch bij zijn?

Hopelijk tot dan!

Wanneer? Maandag 6 maart 2023

Waar? Vlaamse Parlement – Hertogstraat 6, Brussel

Inschrijven? De officiële uitnodiging met inschrijvingsformulier volgt nog.