Update compensaties

Samen met Literatuur Vlaanderen, State of the Arts en de verzamelde belangenverenigingen, heeft VAV de afgelopen dagen een aantal voorstellen gelanceerd voor een compensatieregeling die specifiek op de situatie van auteurs is toegespitst. Die gesprekken verlopen vlot. We hopen jullie daar dan ook snel meer over te kunnen melden.

Ondertussen blijft het van belang dat we over correcte en adequate cijfers beschikken. Gisteren stuurde Literatuur Vlaanderen een mailing rond waarin werd aangekondigd dat de subsidie voor reeds toegekende lezingen in het kader van de auteurslezingenregeling bij annulering toch zal worden uitgekeerd. Dat is al een fijne geruststelling voor wie bijvoorbeeld in de jeugdboekenmaand een vol programma had.

In die mail zat ook een uitnodiging vervat om op te geven hoeveel lezingen er zijn geannuleerd. Die inventarisering geldt niet alleen voor de lezingen die door Literatuur Vlaanderen zouden worden betoelaagd, maar ook voor niet-gesubsidieerde lezingen. Bij deze dus een warme oproep aan iedereen om de korte vragenlijst in te vullen. Deze link brengt je direct naar de vragenlijst.