Zin in Zomer ontvangt Prijs Meest Auteursvriendelijke Podium

Op het VAV-Werkcongres werd dit jaar de Prijs voor het Meest Auteursvriendelijke Podium toegekend. VAV kent jaarlijks een prijs toe, beurtelings aan een auteursvriendelijke uitgever, boekhandel en podium. Die gaat naar Zin in Zomer.

Sinds 2010 organiseert het Literair Museum (Hasselt) in samenwerking met de bibliotheken en Cultuurcentra van Genk en Sint-Truiden het augustusfestival Zin in Zomer. Het programma speelt zich af op bijzondere plekken, die passen bij het jaarthema, en men nodigt binnen- en buitenlandse auteurs uit. Literatuur vormt de hoofmoot, maar om een breder publiek aan te spreken zijn er cross-overs met andere disciplines: muziek, dans, beeldende kunst, theater, journalistiek… Er is ruimte voor experiment, gevestigde namen delen het podium met jong talent en er worden verrassende combinaties gemaakt.

Het Zin in Zomerfestival mikt op een zo breed mogelijk publiek. Om de drempel voor kansarmen te verlagen werden in 2015 voor het eerst tickets tegen gevoelig verminderde prijzen aangeboden. Een grote en ‘voorbeeldige’ kracht is ook de unieke samenwerking van drie steden, inhoudelijk, financieel en communicatief. Dat het festival zich in Limburg afspeelt, is voor VAV een extra troef.