Wablieft zoekt straffe auteurs!

Wablieft, het centrum voor duidelijke taal, breidt dit jaar het aantal rijke teksten voor leerlingen in het OKAN-onderwijs fors uit. Dit project maakt deel uit van het Leesoffensief van de Vlaamse overheid.

Voor deze uitbreiding roept Wablieft de hulp in van auteurs.

OKAN is het onthaalonderwijs voor anderstalige nieuwkomers. Leerlingen in OKAN krijgen één jaar Nederlandse taallessen, voor ze doorstromen naar het reguliere onderwijs. Lezen is uiteraard ontzettend belangrijk om een taal te leren. Maar daar wringt voor OKAN het schoentje. Er is een groot gebrek aan kwalitatieve  laagdrempelige teksten voor deze jongeren.

Op het einde van 2023 publiceert Wablieft vijftig teksten voor deze doelgroep: kortverhalen, gedichten, non-fictie met enige houdbaarheid, … Hoe breder de waaier, hoe beter. Die teksten worden gebundeld in (minstens) vijf boeken. Een eerste oplage van 500 exemplaren verspreidt Wablieft gratis in OKAN-klassen. Daarna kunnen scholen extra boeken kopen aan kostprijs. Elke tekst wordt voorzien van lesmateriaal, zodat leraars er zeker mee aan de slag kunnen.

Interesse?

Neem dan contact op met Ruud Meert van Wablieft.  Er wordt een vergoeding voorzien – en desgewenst coaching om laagdrempelige teksten te schrijven.